نجات در عصر Content Clutter (ازدحام محتوا)
همیشه حضور در اولین ها برام جذابیت داره، در کنار اینکه کاستی ها و اتفاقاتی هم در این «اولین رویدادها» وجود داره، ولی معتقدم مجریان یک رویداد همیشه بهترین تلاش ها شون رو برای برگزاری یک رویداد می کنند. این توضیح رو دادم که بگم هفته گذشته در اولین کنفرانس تبلیغات دیجیتال شرکت کردم و در کنار کلی اطلاعات خوبی که از این کنفرانس عایدم شد، توجهم به یه اتفاق جالب جلب شد!!! بعد از ۳-۴ ساعت که تو کنفرانس نشسته بودم و تلگرام جان رو به حال خودش گذاشته بودم با یه عدد عجیب از مسیج های خوانده نشده در طول ۴ ساعت کنفرانس مواجه شدم!!!!
اشاره دکتر الله وردی نیک به عصر ازدحام رسانه ها و تقلای برندهای مختلف برای حضور در عرصه تبلیغات دیجیتال از یک طرف و از طرف دیگه ترکیدگی تلگرام جان، بهانه ای شد که بخوام آموخته ها و تجربیاتم رو با دوستان دست اندرکار تولید محتوا تقسیم کنم.
***
افزایش چشمگیر استفاده مردم از رسانه های دیجیتال از یک سو، ورود برندهای خرد و کلان به حوزه بازاریابی محتوایی از سوی دیگر، منجر به سونامی محتوا در سالهای اخیر شده است. مخاطب امروز، با هجوم پیام هایی مواجه است که خود درگیر گزینش آنها نبوده است. حال مسئله این است یک برند چگونه می تواند صدای خود را در این ازدحام به گوش مخاطب هدف خود برساند؟
در اینجا به ۸ راه حل برای عبور از این بحران اشاره خواهم کرد:
۱- تولید محتوا یک اقدام تیمی ست.
در فرآیند تولید محتوا برای یک برند استفاده از افراد مختلف با نگرش های متفاوت، می تواند ایده ها و خلاقیت بیشتری در این امر مهم را به همراه داشته باشد.
۲- با ویدئوهای کوتاه گوی رقابت در دستان شماست.
در ابتدا جوهره پیام خود را مشخص کنید. توجه داشته باشید، باید دغدغه های مخاطب خود را به درستی شناخته باشید و به دنبال قلاب هایی برای گیرانداختن او باشید. به یاد داشته باشید ویدئوهای کوتاه می توانند ذهن مخاطب شما را برای ساعت ها درگیر خود کنند و اگر توانستید به این امر مهم دست یابید، بدانید گوی رقابت در دستان شماست!
۳- سادگی به جای پیچیدگی
یک عکس احساسی که قلب مخاطب را درگیر خود می کند و یا یک راه حل ساده برای حل مشکلی که مخاطب شما با آن درگیر است، به مراتب مؤثرتر از یک تصویر پیچیده و ساخت یافته اثرگذار خواهد بود. امروزه سادگی جذابیت بیشتری برای مخاطبین دارد.
۴- محتوای مرتبط با کسب و کار خود بسازید.
مخاطب شما باید با دریافت پیام شما، به زمینه کسب کار و اهداف برند شما پی ببرد.
۵- از اینفوگراف ها به جای متن استفاده کنید.
یک تصویر مناسب و مرتبط می تواند جای دهها هزار کلمه توجه مخاطب را به خود جلب کند. همچنین، استفاده از یک عبارت کوتاه و گیرا در کنار تصویر می تواند اثربخشی پیام شما را چندین برابر کند.
۶- به اصل جذابیت توجه کنید.
خلاقیت خود را به کار گرفته و به دنبال راه حل هایی باشید که مخاطب شما را به اکتشاف، کلیک و بازنشر محتوای شما ترغیب کند.
۷- از محتوای تکراری بپرهیزید.
طبق آمار، روزانه بیش از ۲ ساعت از وقت کاربران صرف استفاده از اپلیکیشن های موبایلی می شود. در این فضای پر هیاهو، پیام های تکراری روزانه بارها و بارها میان مخاطبین جابه جا می شود، به نوعی که ممکن است پس از گذشت چندین ساعت، یک محتوا از چندین مسیر مختلف به شما برسد. پس برای تولید محتوای اختصاصی خودتان برنامه ریزی کرده و وقت صرف کنید.
۸- برای انتشار محتوای خود، برنامه زمانبندی داشته باشید.
در بهترین حالت، اگر توانسته اید برای مخاطب خود محتوای جذابی تولید و منتشر کنید، باید نهایت تلاش خود را برای حفظ این گوهر گرانبها انجام دهید. یکی از راهبردی ترین کارها، نظم و استمرار در انتشار محتوای شماست. در این حالت، مخاطب می تواند شما را به عنوان مرجعی برای مراجعات بعدی خود به ذهن بسپارد.
۹- تناسب در ابعاد محتوا؛ نه کوتاه و نه بلند!!
پیش بینی کنید با توجه به زمان انتشار محتوای خود، مخاطب شما در چه وضعیتی به سر می برد: آیا در یک زنگ تفریح کوتاه میان کارهای روزمره در محل کار خود است؟ و یا در منزل و مقابل تلویزیون پیام شما را از نظر می گذراند؟ شاید هم قبل از خواب شبانه، درگیر محتوای شما شده است؟
باتوجه به این امر می توانید ابعاد محتوای خود را تنظیم کنید.
نویسنده: راحــله شاه محمد – اسفند ۹۴