هفت نکته اساسی در مورد کتاب برند (Brand Book) – بخش اول
چندی پیش در مورد کتاب مقدس برند (Brand Bible) که امروز با عناوین مختلفی مانند کتاب برند، دفترچه برند، دفترچه هویت سازمانی یا هویت یکپارچه برند و… در میان شرکتها و برندهای ایرانی رواج بسیاری پیدا کرده است مطلبی داشتیم. این همان کتابی است که ظاهرا همه استانداردها، قوانین و باید و نبایدهای یک برند در قالب یک آیین نامه جامع در آن وجود دارد.
نامهای دیگر این نوع کتاب ها در نوشته «کتاب مقدس برند چیست» در سایت بانیک منتشر شد. این کتاب هرچه نامیده شود، همه مشکلات برند را حل نمی کند. شاید ما عادت کرده ایم راه میان بر را انتخاب کنیم اما باید بدانیم: «برای داشتن یک برند قدرتمند نباید دفترچه برند داشته باشیم بلکه برای داشتن دفترچه برند باید یک برند قدرتمند داشته باشیم!» باید بدانیم: «برای اجرای فرایند برندینگ در سازمان نباید دفترچه برند داشته باشیم بلکه برای داشتن دفترچه برند باید فرایند برندینگ را در سازمان پیاده کنیم!» این روحیه عجیب و جذاب ایرانی که تکنولوژی های نو را پیش از فرهنگ و دانش آن به خدمت می گیریم برای من خیلی جذاب است! و قصد تغییر آن را ندارم اما برای موفقیت بیشتر مدیران، مشاوران و صاحبان صنایع و برندها که جدیدا دفترچه برند را برای همه برندها تجویز می کنند لازم می دانم به ویژگی ها و شرایطی که پیش از تدوین دفترچه هویت یکپارچه برند لازم است در قالب هفت نکته کلیدی (۶W + H) اشاره کنم:
کتاب برند چیست؟ (What)
چرا باید کتاب برند داشته باشیم؟ (Why)
کتاب برند توسط چه کسانی تدوین می شود؟ (Who)
کتاب برند برای چه کسانی تدوین می شود؟ (Whom)
کتاب برند چه زمانی باید تدوین شود؟ (When)
کتاب برند در چه جایی مورد استفاده قرار می گیرد؟ (Where)
کتاب برند چگونه تدوین می شود؟ (How)
این سئوالات در هفت بخش آتی پاسخ داده خواهد شد.
این نوشته با این موضوعات مرتبط است: برندینگ، کمپین برندینگ، برندآفرینی، مدیریت برند، استراتژی برندینگ، استراتژی برند، مشاوره برندینگ، مشاوره برند، کپی رایتینگ، مدیریت هنری، کتاب برند، هویت یکپارچه برند، دفترچه برند و…
…
منبع: بانیک، مشاوره برندینگ | مشاوره برند | مشاوره بازاریابی و ارتباطات یکپارچه برند